Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκια από την Ερμιόνη Τυλιπάκη

Share Button

Βελούδινη υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση. Ιδού τα στοιχεία που μετατρέπουν αυτά τα φαινομενικά αθώα ξυλάκια σε έναν άκρως επικίνδυνο εθισμό.

Να σας πω και το καλύτερο; Γίνονται πανεύκολα, με πολύ βασικά υλικά, χρησιμοποιώντας μόνο μια κατσαρόλα και το σύρμα.
Είναι τόσο ευχάριστα κρεμώδη και το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι μάλλον ο χρόνος που πρέπει να περάσουν στην κατάψυξη προκειμένου να σφίξουν και να μπορέσουμε να τα απολαύσουμε.

Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκιαsokalatenia-ksulakia

Προετοιμασία: 60’ / Μερίδες: 10 μικρά ξυλάκια

Υλικά:
125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
140 γραμμ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
550 γραμμ. φρέσκο γάλα
2 βανιλίνες
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το κακάο και το κορν φλάουρ, ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια σχετικά πυκνή κρέμα.
Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν 8-10’ συνεχούς ανακατέματος.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Την αφήνουμε 30’ περίπου να κρυώσει και κατόπιν την αδειάζουμε σε φόρμες για ξυλάκια.
Βάζουμε τα ξυλάκια στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.

Σημείωση:

9786180107074_3D
buy

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φόρμες για ξυλάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικά ποτηράκια τα οποία θα γεμίσουμε και θα βάλουμε στην κατάψυξη.
Μετά από 30’ θα τα βγάλουμε, θα τοποθετήσουμε από ένα ξυλάκι ή πλαστικό κουταλάκι και θα τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!