Τζοάνα Μπάσφορντ. Η εικονογράφος πίσω από το νέο ρεύμα της ζωγραφικής ενηλίκων!

Share Button

Το νέο ρεύμα στα «βιβλία για καλύτερη ποιότητα ζωής», που έχει κερδίσει την Ευρώπη και την Αμερική είναι η ζωγραφική ενηλίκων (coloring books for adults).

 

9786180116014_3D

Τα βιβλία ζωγραφικής για ενηλίκους, που κατατάσσονται –και όχι άδικα– στην ευρύτερη κατηγορία «βιβλία για καλύτερη ποιότητα ζωής», έχουν γίνει ο νέος εθισμός σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ μεγάλοι εταιρικοί οργανισμοί τα παρέχουν στους υπαλλήλους τους ως μέσο χαλάρωσης και πνευματικής ανασυγκρότησης. Η τάση αυτή ξεκίνησε από τη Γαλλία, με τον όρο «θεραπευτική τέχνη», αλλά το όνομα που έχει ταυτιστεί με το νέο αυτό φαινόμενο είναι η 32άχρονη εικονογράφος Τζοάνα Μπάσφορντ και τα βιβλία της Μαγεμένο ΔάσοςΜυστικός Κήπος και Απέραντος Ωκεανός.

Η Τζοάνα Μπάσφορντ, πρωτοπόρος του είδους, έχει επονομασθεί «βασίλισσα της ζωγραφικής». Το πρώτο της βιβλίο, ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, αποτελεί διεθνές φαινόμενο, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, σε 44 γλώσσες. Το δεύτερο βιβλίο της, ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των best sellers παγκοσμίως, με τις συνολικές πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια. Το ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ είναι το τρίτο βιβλίο ζωγραφικής της Τζοάνα Μπάσφορντ, κυκλοφορεί σε συνολικά 32 χώρες και έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αντίτυπα σε πωλήσεις, ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των best sellers παγκοσμίως.

Σε συνέντευξή της σχετικά με την μεγάλη επιτυχία των βιβλίων της η Τζοάνα Μπάσφορντ δήλωσε:

«Είναι ένας καλός τρόπος να χαλαρώσεις. Είναι και μια έκφανση νοσταλγίας. Πιθανόν την τελευταία φορά που χρωμάτισες κάτι να μην είχες ούτε δάνεια αλλά ούτε και γκρινιάρη εργοδότη. Σε γυρίζει σε εποχές που δεν είχες έγνοιες και ευθύνες. Τέλος, όλοι έχουν μέσα τους σπόρους δημιουργικότητας, οι οποίοι, υπό τις σωστές συνθήκες, μπορεί να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, ενώ μια λευκή κόλα χαρτί ίσως είναι αποθαρρυντική».

Η ενασχόληση με τη ζωγραφική μάς επιτρέπει να χαλαρώσουμε και να βρεθούμε σε πνευματική ευφορία. Ο καλλιτέχνης μάς προσκαλεί να συμμετάσχουμε στην τέχνη του μέσω του χρωματισμού των σχεδίων του, που τελικά οδηγεί σε ένα μοναδικό για τον καθένα μας έργο τέχνης, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε κορνίζα.

Βάλτε χρώμα στη δημιουργικότητά σας!

Αδειάστε το μυαλό σας από κάθε έγνοια, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και νιώστε την ευεργετική επίδραση της ζωγραφικής στον νου και στην ψυχή σας.

Περιμένουμε τα δικά σας έργα στο Instagram ή στο Facebook με το #PSICHOGIOSBOOKS. Πάρτε μέρος σε διαγωνισμούς με απίθανα δώρα! Μάθετε περισσότερα στο www.psichogios.gr/color

Share Button

The Author

Μιχάλης Δρόσος

Τμήμα Μάρκετινγκ - mdrosos@psichogios.gr