«Η ιδέα που έχεις πρέπει να σε στοιχειώνει μέρα νύχτα» – Σάρα Τζίο

Share Button

Σε τι διαφέρει η συγγραφή μυθιστορήματος από τη συγγραφή άρθρων;

Θεέ μου, είναι τόσο απελευθερωτικό! Ύστερα από έντεκα χρόνια ως αρθρογράφους σε περιοδικά, όπου οτιδήποτε γράφεις ερευνάται εξονυχιστικά, ένιωσα ότι επιτέλους μπορούσα να διασκεδάσω λίγο γράφοντας μυθιστόρημα. Είναι υπέροχο να κάθομαι στο γραφείο μου και να επινοώ πράγματα!

Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο συγγραφέα;

9786180110975_3D

Η καλύτερη συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον που θέλει να γράψει ένα μυθιστόρημα είναι να ξεκινήσει μια ιστορία που τον συναρπάζει εκατό τοις εκατό. Η ιδέα που έχεις πρέπει να σε στοιχειώνει μέρα νύχτα. Πρέπει να σε κάνει να επιστρέφεις στο γραφείο σου, παρότι έχεις κουραστεί, ώστε να τελειώσεις άλλο ένα κεφάλαιο πριν πας για ύπνο ή για δουλειά ή τα παιδιά στο ποδόσφαιρο. Είμαι άνθρωπος των ιδεών και λατρεύω να κατεβάζω ιδέες για νέα μυθιστορήματα. Ωστόσο, δεν ξεκινώ ποτέ κάτι αν η ιδέα που σκέφτηκα δε με ελκύει αρκετά. Επειδή λοιπόν πρόκειται να περάσεις πάρα πολύ χρόνο με τους χαρακτήρες σου, πρέπει να τους αγαπάς. Και ο αναγνώστης το καταλαβαίνει όταν δεν έχεις βάλει όλη σου την καρδιά σε μια ιστορία. Γι’ αυτό διάλεξε προσεκτικά την ιστορία σου, πίστεψε σε αυτήν κι έτσι θα καταφέρεις να την πουλήσεις κιόλας. Όταν παθιάζεσαι με κάτι, είναι μεταδοτικό – σε ατζέντηδες, επιμελητές και αναγνώστες!

Απόσπασμα από συνέντευξη της Σάρα Τζίο στο www.urbanmusewriter.com

 

Η Σάρα Τζίο είναι ευπώλητη συγγραφέας της οποίας τα βιβλία κυκλοφορούν σε 22 χώρες και φιγουράρουν τακτικά στις λίστες των New York Times και USA Today. Διατηρεί σταθερή στήλη στο περιοδικό Glamour, ενώ έχει αρθρογραφήσει και για τους New York Times, τα περιοδικά Marie Claire, Seventeen, Ο και πολλά άλλα. Ζει στο Σιάτλ με τους τρεις γιους της.

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!