Επίσημη παρουσίαση για το βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου, ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ

Share Button
Αναδημοσίευση από το Bookia

«Σαν βγω απ′ αυτή τη Φυλακή
Κανείς δεν θα με περιμένει.
Οι δρόμοι θα’ναι αδειανοί
Κι η Πολιτεία μου πιο ξένη…»

Τους στίχους αυτούς άρχισε ξαφνικά να τραγουδάει a capela ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τού Public Συντάγματος. Μετά το αρχικό σάστισμα, κατάλαβα το γιατί προσέχοντας τους στίχους που δένουν απόλυτα με την ιστορία τού Στέφανου Δημητρίου, του κεντρικού ήρωά του στο μυθιστόρημα ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ που οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσίασαν. Ήταν μία πραγματικά πρωτότυπη έναρξη παρουσίασης βιβλίου, ένα αίσθημα αμφιβολίας για το τι συμβαίνει, που παγώνει το κοινό και κερδίζει ακαριαία την προσοχή του.

«Το σημάδι», του Μένιου Σακελλαρόπουλου by Bookia on Mixcloud

Πριν όμως μιλήσουμε για το βιβλίο και την παρουσίασή του, θέλω να σχολιάσω κάτι νομίζω πολύ ουσιαστικότερο. Ένας γερο-σοφός μου είχε πει κάποτε, «Αν θέλεις να δεις τι πραγματικά αισθάνονται οι άνθρωποι για έναν άλλο άνθρωπο, κάτσε σε μία απόσταση και παρατήρησέ τους όταν τους έχει γυρισμένη την πλάτη, τότε είναι αληθινοί, όταν δεν τους βλέπει». Παρατηρούσα λοιπόν πως αντιδρούσαν οι φίλοι και η οικογένειά του κου Σακελλαρόπουλου, εκεί στο μισοσκόταδο. Ο κος Σακελλαρόπουλος είναι ένας επιτυχημένος άνθρωπος, και δεν αναφέρομαι στον επαγγελματικό τομέα!

 

10297891_964582873604521_6479720503491243410_n

Μετά την πρώτη στροφή, το τραγούδι το συνέχισε ο νεαρότατος μουσικός Θάνος Λάμπρου που με το μουσικό του σχήμα, τις επίσης νεαρές κυρίες, Αγγελική Διονυσιώτη, Ελευθερία Σταυροπούλου και Κορίνα Σακελλαροπούλου, μάγεψαν το κοινό. Αυτά τα νεαρά παιδιά «απείλησε» αργότερα ο συγγραφέας ότι αν δεν κάνουν κάτι σπουδαίο με το ταλέντο τους στη μουσική, θα έχουν να κάνουν μαζί του!

1

Μόλις ολοκληρώθηκε η προβολή ενός σύντομου βίντεο σχετικά με το βιβλίο, ο συγγραφέας αναφέρθηκε στους ανθρώπους που ήταν εκεί για να μιλήσουν για το έργο του και τον ίδιο.

«Τον περασμένο Γενάρη, μετά από έντεκα βιβλία, αποφάσισα να σταματήσω να γράφω για προσωπικούς λόγους. Τότε, η τύχη αδιανόητα σιωπηλή και αναπάντεχα εμφανιζόμενη, με έφερε σε επαφή με τη Λένα (Μαντά) η οποία σε μία συνομιλία μας μου είπε ότι έχω ένα πολύ μεγάλο λάθος στα βιβλία, τα εξώφυλλά τους δεν έχουν «Ψ». Μου είπε κάτι που με έκανε να πέσω με τα μούτρα στη δουλειά από την επόμενη μέρα, γιατί;

Διότι μπήκα σε μία οικογένεια που με άφησε με το στόμα ανοιχτό, άναυδο! Μου φέρθηκαν ως να ήμουν ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς παγκοσμίως. Οι νέοι μου άνθρωποι, η Κλειώ, η Πόπη, η Ειρήνη, η Αμέρισσα, άρχισαν να με εμψυχώνουν για τη νέα μου δουλειά. «Προχώρα και εμείς είμαστε εδώ», μου είπε απλά ο Θάνος Ψυχογιός, ο δημιουργός αυτής τής οικογένειας».

12109158_964582646937877_3880502356758799794_n

«Για μένα αυτό το βιβλίο είναι σταθμός, είναι το πρώτο μου βιβλίο με «Ψ» και ελπίζω να υπάρξουν και πολλά άλλα τέτοια».

Συνέχισε ο κος Σακελλαρόπουλος εκθιάζοντας τη συγγραφέα Λένα Μαντά, και ως προσωπικότητα και ως συγγραφέα, «Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται…», όπως σχολίασε.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Bookia.gr
Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!