Δεν είμαι τέτοιο Κορίτσι: Η Λίνα Ντάναμ αποκαλύπτει τα πάντα για την παιδική της ηλικία

Share Button

«Δεν είμαι τέτοιο κορίτσι», λέει η Λίνα Ντάναμ, η εικοσιοχτάχρονη σεναριογράφος, παραγωγός και πρωταγωνίστρια της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς ‒με Χρυσή Σφαίρα και Emmy‒ Girls του καλωδιακού δικτύου HBO (στην Ελλάδα προβάλλεται αποκλειστικά από το κανάλι Fox) μέσα από τις σελίδες του πρώτου της βιβλίου.

Το ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, το οποίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το καλοκαίρι, περιέχει ιστορίες από την παιδική ηλικία της εκκεντρικής δημιουργού, η οποία καταφέρνει να προκαλεί συζητήσεις με κάθε της προκλητική εμφάνιση στη μικρή οθόνη αλλά και με δηλώσεις της στο Twitter.
Παρ’ όλα αυτά, οι εκκεντρικές δηλώσεις και εμφανίσεις της δεν εμποδίζουν τους τηλεοπτικούς κριτικούς να γράφουν διθυραμβικές κριτικές για τα δημιουργήματά της, όπως για τη λατρεμένη τους ταινία μικρού μήκους Tiny Furniture και φυσικά το Girls. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της Λίνα Ντάναμ, ωστόσο, δεν σταματούν στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια, με την ίδια να υπογράφει το βιβλίο ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ.

1d10c458067c2b82_lena-dunham.xxxlarge_2x
Το βιβλίο της Λίνα Ντάναμ έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει προσωπικές ιστορίες από την παιδική και εφηβική της ηλικία, όπως και οι περισσότερες από τις δουλειές που υπογράφει. Ιστορίες για το πώς ένιωθε που είχε 10 κιλά παραπάνω από το κανονικό βάρος ενώ έτρωγε υγιεινά, για το αίσθημα της μοναξιάς, την αναζήτηση της πραγματικής αγάπης αλλά και την πρώτη της ερωτική επαφή. Το ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στις 19 Μαρτίου.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

H δημιουργός, παραγωγός και πρωταγωνίστρια της σειράς-φαινόμενο Girls υπογράφει μια ξεκαρδιστική, σοφή και επώδυνα ειλικρινή συλλογή προσωπικών ιστοριών, κερδίζοντας επάξια μια θέση ανάμεσα στα πλέον πρωτότυπα και ελπιδοφόρα συγγραφικά ταλέντα της σύγχρονης γενιάς.
Η Λίνα Ντάναμ ρίχνει φως σε όλες εκείνες τις εμπειρίες που βιώνει ένα κορίτσι βγαίνοντας στον πραγματικό κόσμο: τον έρωτα, τη μοναξιά, την απογοήτευση που προκαλεί το να είσαι υπέρβαρη κατά δέκα κιλά παρότι καταναλώνεις μόνο υγιεινές τροφές, την πίεση που υφίστασαι όταν να πρέπει να επιβληθείς σε μια αίθουσα γεμάτη άντρες με τα διπλά σου χρόνια, τη χαρά όταν γνωρίζεις τον πραγματικό έρωτα και, πάνω απ’ όλα, το αίσθημα της δικαίωσης όταν βρίσκεις τα κότσια να πιστέψεις ότι η ιστορία σου αξίζει να ειπωθεί.

Πληθωρικό, συγκινητικό, βαθιά στοχαστικό, το ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ αποτελεί μια ανταπόκριση από το αδυσώπητο μέτωπο που ονομάζουμε ενηλικίωση.

Share Button

The Author

Μιχάλης Δρόσος

Τμήμα Μάρκετινγκ - mdrosos@psichogios.gr