Τα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ ταξιδεύουν εκτός συνόρων!

Share Button

Τα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ ταξιδεύουν όλο και περισσότερο εκτός συνόρων. Το long-seller, της Λένας Μαντά, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ κυκλοφορεί στην Ιταλία, την Ισπανία, την Αλβανία, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Αμερική. Το μυθιστόρημα ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ κυκλοφόρησε στη Σερβία και την Αλβανία. Επίσης, το μπεστ σελερ ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ έχει μεταφραστεί στα βουλγαρικά και τα κινέζικα.

Το ιστορικό μυθιστόρημα, του Ντίνου Κουμπάτη, ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στην αλβανική γλώσσα. Το ΙΜΑΡΕΤ του Γιάννη Καλπούζου έχει μεταφραστεί στην πολωνική και τουρκική γλώσσα και σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην αιγυπτιακή.

Στην Τουρκία κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα: ΤΟ ΛΑΘΟΣ του Αντώνη Σαμαράκη,
Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ του Στέφανου Δάνδολου, Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΙ της Ελένης Δαφνίδης και ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ της Χρυσηίδας Δημουλίδου.

Τα μυθιστορήματα ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΓΚΙΜΠ ΜΑΧΦΟΥΖ και ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥτης Πέρσας Κουμούτση, μεταφραστηκαν και είναι διαθέσιμα και στην Αίγυπτο.

Στην αλβανική γλώσσα πρόκειται να κυκλοφορήσουν το νέο μυθιστόρημα της Μαρίας Ρουσάκη, ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΝΟΥΝ και το μπεστ σελερ, της Μαρίας Τζιρίτα, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ Ν΄ΑΓΑΠΑΕΙ

Τα δικαιώματα του βιβλίου το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ του Αιμίλιου Σολωμού έχουν πουληθεί σε Πολωνία, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Αλβανία, Σερβία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Κροατία. Τέλος, στη γαλλική γλώσσα μεταφράστηκε η ποιητική συλλογή του Νάνου Βαλαωρίτη ΠΙΚΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 

Ιμαρέτ – Τουρκία (Pena yayinlari), Πολωνία (Ksiazkowe Klimaty)

Imaret_TurkeyImaret_PolandΆρτα 1854, Οθωμανοκρατία. Δυο αγόρια, που μέλλει να γίνουν αδελφικοί φίλοι, γεννιούνται την ίδια νύχτα, ο Λιόντος και ο Nετζίπ. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί διαδοχικά και από τη σκοπιά του καθενός τη ζωή τους σε ήρεμους χρόνους, αλλά και σε καιρούς εντάσεων και επαναστάσεων, αναπαριστώντας με μοναδικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή.
Αλληλοδιδακτικό σχολείο, παιγνιώδεις φάρσες στον διά βίου ορκισμένο εχθρό τους Φάσγανο, οι δίδυμοι …

 

 

Meres Alexandrias_FranceMeres Alexandrias_Spain (Debolsillo, 2013)Μέρες Αλεξάνδρειας – Ισπανία/ Αίγυπτος/ Γαλλία (Εκδοτικοί Οίκοι- Debolsillo/ Viviane Hamy) 

Στην Αλεξάνδρεια των αρχών του εικοστού αιώνα η πολυγλωσσία της καθημερινότητας, το πολυφυλετικό πανηγύρι, ο γρήγορος πλουτισμός αλλά και η εξίσου αιφνίδια πτώση έχουν τους δικούς τους κανόνες, τους οποίους οι Αλεξανδρινοί γνωρίζουν καλά. Κάπου στο βάθος προβάλλει η Ιστορία: δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, η Ευρώπη του μεσοπολέμου, οι εθνικές συμφορές στη Μεσόγειο, η πτώση των ναυτικών αυτοκρατοριών, η έξαρση του εθνικισμού. Μια οικογένεια Ελλήνων καπνοβιομηχάνων ζει το μικρό της θαύμα με φόντο την ελληνική παροικία της πόλης.

 

 

Film Noir_FranceΦιλμ νουάρ – Γαλλία (Viviane Hamy)

Στο Παρίσι του 1939 ο νεαρός Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Τεμπό αναζητά στοιχεία για το παράνομο ειδύλλιο μιας Ισπανίδας δούκισσας και ενός Έλληνα εμπόρου όπλων. Η ζωή του τελευταίου γεννά πολλά ερωτηματικά για την καταγωγή του, τη δράση και την πολιτική επιρροή του. Ποιος ήταν εντέλει ο άνθρωπος που μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο θεωρήθηκε ο πλουσιότερος στον πλανήτη;

 

 

To lathos_TurkeyΤο λάθος – Τουρκία (KANYON)

Το Καθεστώς είναι ο τέλειος μηχανισμός εξόντωσης του ανθρώπου. Όπλο του οι πράκτορες της Ασφάλειας, και η αμείλικτα τετράγωνη λογική τους. Όπλο του, επίσης, η επίμονη διάκριση μόνο ανάμεσα σε οπαδούς και εχθρούς. Ο πολίτης που είναι ύποπτος για συνωμοσία ενάντια στο Καθεστώς πρέπει να βγει από τη μέση. Κι αφού ο μόνος μάρτυρας κατηγορίας (ή υπεράσπισης) είναι δολοφονημένος από τους ίδιους τους πράκτορες, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο: ο πολίτης θα αντιμετωπιστεί με μια δήθεν φιλική ανθρώπινη συμπεριφορά για να σπάσει ή να αποδράσει κατά τη μεταφορά του για ανάκριση προκειμένου να αποδειχθεί η ενοχή του και να εξοντωθεί δικαιολογημένα από την Ασφάλεια.

 

ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ

 

valaoritis-pikro-karnavali-franceΠικρό Καρναβάλι – Γαλλία (Les Hommes Sans Epaules)

Η «ποίηση σήμερα» αποτελείται από μη διασταυρωμένες φήμες, από ανυπόστατες διαδόσεις, από άχρηστες (για το μεγάλο κοινό) πληροφορίες, από κιτρινίζοντα χειρόγραφα που τα είδε ο ήλιος και αλλοιώθηκαν, από ήχους γεμάτες παρηχήσεις και μισοτελειωμένες φράσεις. Κι όμως διατηρεί μια κομψότητα του ύφους, μια ισορροπία στη μορφή, μια άνετη και αδιάκοπη νερού από πηγή. Γιατί αυτές οι αντιθέσεις στο παρουσιαστικό και στα νοήματα; Από τη μια το παιχνίδι, η ειρωνεία, ο σαρκασμός, και από την άλλη η νοσταλγία για ένα αναπότρεπτο παρελθόν που όλο τ’ αλλάζουμε να μας ικανοποιεί καλύτερα, ενώ ήταν γεμάτο από χαμένες ευκαιρίες, ανολοκλήρωτους πόθους και αποτυχημένες προσπάθειες που επισκίαζαν τις λίγες ωραίες λαμπερές στιγμές ολοκλήρωσης. Γι’ αυτό η «ποίηση σήμερα» είναι μεταξύ άλλων ένα «πικρό καρναβάλι».


solomou_booksΗμερολόγιο μιας απιστίας – Πολωνία (Ksiazkowe Klimaty), Γερμανία (Griechenland Zeitung), Σερβία (Heliks Publishing House), Αλβανία (Botimet Toena), Ουγγαρία (Gondolat Kiado)/Σλοβενία (Založba Pivec), Σκόπια (TRI Publishing Centre), Βουλγαρία (ICU Publishing), Κροατία (Sandorf Publishing) 

Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστρέφει στις Μικρές Κυκλάδες, είκοσι χρόνια μετά την ανασκαφή που τον έκανε διάσημο και άλλαξε για πάντα την
προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Εκεί είχε ανακαλύψει το προϊστορικό λείψανο μιας εγκύου νεαρής γυναίκας που είχε δολοφονηθεί πριν από 5000 χρόνια, ενώ στη διάρκεια της ανασκαφής είχε απατήσει τη σύζυγό του με μια φοιτήτρια. Αλλά τι γυρεύει ξανά στο Κουφονήσι έξι μήνες ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της συζύγου του, της πρώην φοιτήτριάς του;

 

 

 

 

Stin apenanti oxthi_AlbaniaΣτην απέναντι όχθη – Αλβανία (Botimet Toena) 

Ο Πέτρος Χαρίσης θα θυμάται για πάντα εκείνο το πρωινό του 1924, όταν επέστρεφε από την Αμερική. Tα ξερά φύλλα που είχαν σκεπάσει το μονοπάτι του δάσους έτριζαν κάτω από τα πόδια του, και το κυπρί του μουλαριού χτυπούσε ρυθμικά σε κάθε του βήμα. Αναρωτιόταν αν η επιστροφή αυτή θα ήταν η στερνή έπειτα από τόσες περιπέτειες ή, αντίθετα, θα αποτελούσε μια νέα σελίδα στη ζωή του. Κάπως έτσι, κοντά στα βουνά της Μουργκάνας, στα σύνορα Αλβανίας και Ελλάδας, ο Πέτρος Χαρίσης κάνει το καινούργιο του ξεκίνημα.

 

 

H xoreutria tou diavolou_TurkeyΗ χορεύτρια του διαβόλου – Τουρκία (Orkinos yayinlari)

Λονδίνο, 1936. Ένας διάσημος Αμερικανός συγγραφέας αντικρίζει μέσα στο πλήθος τη μυθική χορεύτρια Σολάνζ Νταλμόν, τη γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα και οδήγησε στο θάνατο πριν από πολλά χρόνια. Άραγε είναι πράγματι αυτή; Και αν ναι, επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών για να τον εκδικηθεί; Καθώς έρχεται αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του, βυθίζεται σε μια αγωνιώδη περιπλάνηση από τα κοσμοπολίτικα σαλόνια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης μέχρι την καρδιά του ναζιστικού σκότους.

ΠΕΡΣΑ ΚΟΥΜΟΥΤΣΗ

pmbookΣτους δρόμους του Καΐρου: Περίπατος με τον Ναγκίμπ Μαχφούζ – Αίγυπτος (GEBO STATE PUBLISHING HOUSE)

«Κανένας άλλος σκοπός δε δέσποζε πια στη ζωή μου, κανένας προορισμός, εκτός από την καγκελόπορτα απέναντι από το σπίτι μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να στέκομαι εκεί και να κοιτώ με δυο μάτια που έσταζαν λαχτάρα και ανείπωτη περιέργεια. Η τύχη μού χαμογελούσε, και σχεδόν κάθε μέρα μού χάριζε τουλάχιστον ένα καινούργιο πρόσωπο∙ και κάθε φορά ένιωθα πως έστελνε ουράνιο φως στην ψυχή μου. Για ένα μικρό παιδί, όπως εγώ, με περιορισμένους ορίζοντες και όρια κίνησης, η παρέλαση αυτή ισοδυναμούσε με εξέλιξη, κάθε φορά με μια εξαίσια νίκη. Όμως, ο δικός μου Φαραώ, ο δικός μου γίγαντας του παραμυθιού, ήταν ο πιο αγαπημένος. Τον ξεχώρισα από την αρχή, χωρίς να μπορώ ποτέ να αντιληφθώ τον λόγο».

 

 

Egklima stin Arxaia Olympia_ItalyΈγκλημα στην αρχαία Ολυμπία – Ιταλία (Nord)

Αρχαία Ελλάδα, 5ος αιώνας π.Χ. Ο Αλέξανδρος ο Αθηναίος, ευγενής και πρώην αξιωματούχος, με ειδικότητα στην εξιχνίαση εγκλημάτων, φτάνει στην Ολυμπία για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσκεκλημένος του φίλου του και αρχιερέα της Ολυμπίας, Αγήνορα. Η δολοφονία ενός Σπαρτιάτη αθλητή θα προκαλέσει θύελλα οργής. Η σπαρτιατική ομάδα κατηγορεί τους Αθηναίους για το φόνο και απειλεί με αποχώρηση από τους αγώνες.

 

 

 

 

To spiti dipla sto potami_AlbaniaΤla_casa_sul_fiume_piattoο σπίτι δίπλα στο ποτάμι –  Ιταλία (Giunti), Ισπανία (Ediciones B), Αμερική (Amazon Crossing), Αλβανία (Botimet Toena)

«…Η ζωή είναι σαν το ποτάμι που κυλάει αυτή τη στιγμή μπροστά μας. Εύκολα σε παρασύρει και σε τραβάει όπου εκείνο πηγαίνει. Όπως ένα ποτάμι δε γυρίζει πίσω, έτσι κι εσείς, αν σας παρασύρει, δε θα μπορέσετε να γυρίσετε… να
προσέχετε πάντα το ποτάμι… Μη
σας παρασύρει…»P LA CASA JUNTO AL RIO

 

 

 

 

 

 

 

Erotas san vroxi_AlbaniaΈρωτας σαν Βροχή – Αλβανία (Botimet Toena)

Κλαίλια… Ένα όνομα-σταθμός στη ζωή της. Η μητέρα της λάτρεψε την ηρωίδα του Ξενόπουλου και της έδωσε, λίγο προτού φύγει από τη ζωή, το όνομά της. Μαζί όμως της δώρισε χωρίς να το θέλει και τη μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Υπήρχε και για κείνην ένας Παύλος∙ βαθιά, απόλυτα ερωτευμένος∙ για μια ζωή. Αλλά η Κλαίλια ήθελε να γνωρίσει τον έρωτα όπως ζωντάνευε μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Και βρήκε τον Ντένη της στο πρόσωπο του Νικηφόρου. Χρόνια μετά, μόνη και κλεισμένη στον εαυτό της, ανάμεσα σε βράχια και σπασμένα όστρακα, εξακολουθεί να ζει παρέα με θύμησες που πληγώνουν και επιθυμίες που κοιμούνται.

 Ήταν ένας καφές στη χόβολη – Αλβανία(Botimet Toena), Σερβία (Kamelia izdavaštvo)

manta-kafes-sti-xovoli-serbiaHtan enas kafes sti xovoli_AlbaniaΠότε έπαψε να είναι ευτυχισμένη;
Δε θυμόταν πια. Πότε άρχισε να είναι δυστυχισμένη; Μα ήταν; Ήταν τριάντα πέντε χρόνων. Ήταν παντρεμένη. Ήταν μητέρα. Ήταν όμορφη. Ήταν ευκατάστατη. Αλάνθαστα συστατικά ευτυχίας και επιτυχίας. Εκείνος ήταν σαράντα χρόνων. Ευπαρουσίαστος. Καλός οικογενειάρχης. Πιστός σύζυγος. Δεν ξεχνούσε ποτέ επέτειο ή γενέθλια. Ίσως χάρη στην καλά ενημερωμένη ατζέντα του και την καλά οργανωμένη γραμματέα του. Οργάνωση και τάξη. Τα κλειδιά της ζωής τους.

 


Βαλς με δώδεκα θεούς – Βουλγαρία(Orange Books) Κίνα  (Chongqing University Press )

Vals me 12 theous_ChinaVals me 12 theous_BulgariaΜια νύχτα με βροχή, ένα απότομο φρενάρισμα και μια καραμπόλα.  Σπασμένα φανάρια στην άσφαλτο και τέσσερις οδηγοί να αλληλοκοιτάζονται και να αλληλοκατηγορούνται.  Ο Κωστής, η Μαρίνα, η Ελπίδα, η Ναταλία… Έτσι άρχισαν όλα… Δώδεκα μήνες ακολούθησαν. Γεμάτοι ανατροπές, δάκρυα και γέλια για τους τέσσερις που ξεκίνησαν αντίπαλοι, έγιναν φίλοι και κατέληξαν να ξεπεράσουν ακόμη κι αυτό το στάδιο. Έγιναν ο ένας για τον άλλον, το «τώρα», το «σήμερα», το «πάντα».

Theano_TurkeyΘεανώ: Η λύκαινα της πόλης- Τουρκία (APOLLON)

Κωνσταντινούπολη… Ιστανμπούλ… Βασιλεύουσα… Με όποιο όνομα κι αν την πεις, μία είναι η Πόλη∙ μαγική, μοναδική, υπέροχη, βαφτισμένη στα μυστήρια της Ανατολής! Στον τόπο αυτό γεννιέται η Θεανώ. Μια κοπέλα που κουβαλάει μέσα της κάτι από τη μαγεία της Πόλης και κάτι από το ανυπότακτο πνεύμα της. Η Θεανώ θα μεγαλώσει, θ’ αγαπήσει και θα παντρευτεί. Τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, θα βρεθεί μέσα στη δίνη των Σεπτεμβριανών. Μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία των Ελλήνων της Πόλης γράφεται με το αίμα πολλών. Θύμα της αγριότητας των Τούρκων και η Θεανώ.

 

To stavrodromi ton psychon_USAΤο σταυροδρόμι των ψυχών – ΗΠΑ (Barkbooks)

Η Ελληνοαμερικανίδα Κάσι Πάλμερ ζει στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, παντρεμένη και ευτυχισμένη επί είκοσι δύο χρόνια με τον επιτυχημένο πλαστικό χειρουργό των σταρ του Χόλιγουντ, Σταν Πάλμερ, όταν κάποια περίεργα όνειρα έρχονται να ταράξουν τον ύπνο και την καθημερινότητά της. Η Κάσι αρχίζει να αναζητά τις λησμονημένες παιδικές της αναμνήσεις, στη γη του πατέρα της, στο νησί της Αμοργού, στην Ελλάδα. Εκεί την περιμένει το πεπρωμένο της και η Κάσι αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος.

 

 

 


Το κελάρι της ντροπής – Τουρκία (Pena yayinlari)

194193Δεκαετία του ’60. Σ’ ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, τρεις αδελφές, η Δήμητρα, η Αναστασία και η Μυρτώ, μεγαλώνουν στη σκιά ενός πατέρα αφέντη και μιας μάνας που δεν έχει λόγο. Η μόνη έξοδός τους είναι κάθε Κυριακή για την εκκλησία και στο πανηγύρι του χωριού μία φορά τον χρόνο. Οι καιροί σκληροί, αλλά οι πράξεις σκληρότερες. Και μια μέρα ο πατέρας τις εγκαταλείπει και εξαφανίζεται. Το κοινωνικό στίγμα είναι βαρύ για την οικογένεια που άφησε πίσω του, όμως μαζί έρχεται και η λύτρωση από τους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλει. Σταδιακά τα κορίτσια ξενιτεύονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και με τον καιρό οι οικογενειακοί δεσμοί κόβονται. Σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα ένα τηλεφώνημα από την πατρίδα θα ταράξει τη μέχρι τότε ήρεμη ζωή τους. Η επιστροφή στο χωριό τους γίνεται επιτακτική και ο επικείμενος θάνατος της μάνας που άφησαν ολομόναχη χωρίς να ενδιαφερθούν γι’ αυτήν θα τις φέρει αντιμέτωπες με μυστικά και αλήθειες που απέκρυψαν. Το παρελθόν γυρίζει στο παρόν ζητώντας απαντήσεις.

 

 

 

Oi theoi pethanan sti Romi_GermanyΟι θεοί πέθαναν στη Ρώμη – Γερμανία (ANTverlag)

Στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Ρώμη και την Αυλή της Ραβέννας, στον περίγυρο των ταραγμένων χρόνων της Ύστερης Ρωμαϊκής Εποχής και των μετακινήσεων των λαών, ξετυλίγεται μια ιστορία έρωτα, σκοτεινών συνωμοσιών και δολοπλοκιών, προδοσίας και καταστροφής. Δύο άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και πεπρωμένο ενώνουν τις τύχες τους. Εκείνος είναι Γότθος. Ζητά μια γη να στεριώσει το λαό του. Στα χέρια του κρατά τη ρομφαία του τιμωρού. Προορισμός του να δώσει το τελικό πλήγμα στους αρχαίους θεούς που αργοπεθαίνουν. Εκείνη, Ελληνίδα, η τελευταία μιας ηρωικής γενιάς, είναι η ιέρεια της ζωής..

 

 

H exolithreusi tis Barbie_Germanybarbie_tourkiaΗ εξολόθρευση της Μπάρμπι – Γερμανία (ANTverlag), Τουρκία (OPM RUFFEL)

Δεν ήθελα να τις εξολοθρεύω. Πιστέψτε με. Όμως η ύπαρξή τους με προκαλούσε. H ομορφιά τους μου θύμιζε την ασχήμια μου. H ευτυχία τους ειρωνευόταν τη μιζέρια μου. Ύστερα ήρθε Aυτός. Ψηλός, μελαχρινός, υπέροχος. Όπως όμως ο Kεν, έτσι κι αυτός προοριζόταν για μια Mπάρμπι και όχι για μένα…

 

Στις φλόγες της Σμύρνης – Αλβανία (Botimet Toena)

Dino Kubati Ne flaket e IzmiritΜια αρχοντική οικογένεια της Σμύρνης, με ρίζες απ’ την Κρήτη, βιώνει το 1922 την καταστροφή της πόλης όπου ζει. Μέσα από τον ορυμαγδό η οικογένεια θα βγει αποδεκατισμένη και όσοι καταφέρουν να επιβιώσουν θα καταλήξουν ύστερα από ένα επώδυνο ταξίδι στην Κρήτη και στον Πειραιά. Μαζί με άλλους εκπατρισθέντες θα παλέψουν με χίλιες αντιξοότητες και θα δημιουργήσουν μια νέα ζωή, χωρίς ποτέ να βγάλουν από την καρδιά και τη μνήμη τους την κορωνίδα των μικρασιατικών πόλεων και χωρίς να επουλωθούν οι πληγές του ξεριζωμού.
Ο συγγραφέας περιγράφει με μελανά γράμματα τις τραγικές στιγμές ενός ολέθριου πολέμου, στιγματίζει, βασιζόμενος σε ιστορικά στοιχεία, τους πρωτεργάτες του ολοκαυτώματος, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους όσοι ήταν υπαίτιοι για τα τραγικά γεγονότα, και δικαιώνει τα θύματα της καταστροφής, η οποία σημάδεψε ανεξίτηλα την Ιστορία.

 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά 16 παιδικά βιβλία μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα.

Το βιβλίο της Μάνιας Δούκα Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΡΥΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΤΕΡΑ (The little griffin in the Acropolis museum), το βιβλίο της Έλενας Αρτζανίδου ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΜΙΣ (My name is Promise), η χριστουγεννιάτικη ιστορία της Λίτσας Ψαραύτη ΠΕΝΤΕ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ (Five gifts for Father Christmas), το παραμύθι της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (A month like any other), το παιδικό μυθιστόρημα του Μάκη Τσίτα ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΥΠΑ (Whose soup is this?), και Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ (THE THIRTEENTH GODDESS AND THE STOLEN MARBLES OF ACROPOLISτου Γιώργου Κατσέλη.

Στην αγγλική γλώσσα έχουν μεταφραστεί και τα παιδικά βιβλία της Ρένας Ρώσσης-Ζαΐρη, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΗΓΟΣ (I am the leader)ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΥΧΗΘΕΙ (The fish who could wish), ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΖΩΑΚΙ (The new pet), οι διδακτικές ιστορίες της Ειρήνης Καμαράτου-Γιαλλούση, Η ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ (The nagging girl), ΜΗΠΩΣ ΜΟΙΑΖΩ ΜΕ ΠΙΘΗΚΑΚΙ (Do Ι look like a monkey?), Ο ΜΥΤΟΓΚΑΣ (The boy with the big nose), και οι περιπέτειες του Μάικ του Φασολάκι, της Μαρί Κυριακού, ΜΑΪΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ – ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΑΪΚ (Mike the little bean – christmas with mike), ΜΑΪΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ – ΘΑ ΣΕ ΓΑΡΓΑΛΗΣΩ! (Mike the little bean – Ι’m gonna tickle you!), ΜΑΪΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ – ΠΑΩ ΘΑΛΑΣΣΑ! (Mike the little bean – flying to the beach!) 

Το βιβλίο της Χρυσούλας Μπουκουβάλα, ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (THE PIRATES OF THE CYCLADES) κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από τον Εκδοτικό Οίκο Barkbooks, ενώ το παιδικό μυθιστόρημα του Μάκη Τσίτα Ο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ κυκλοφορεί στην αλβανική γλώσσα από τις Εκδόσεις Neraida.

Τα παιδικά βιβλία του Γιώργου Δ. Λεμπέση ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ, ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ 2: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΤΑΠΑ”, ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ 3: ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΟΥ και ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΑ θα κυκλοφορήσουν στην αραβική και τούρκικη γλώσσα από τους εκδοτικούς οίκους Mahrousa For Publishing and Information & Press Service και Marti Yayinlari, ενώ το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΒΥΘΟΣΧΟΛΕΙΟ θα κυκλοφορήσει στην Τουρκία επίσης από τον εκδοτικό οίκο Marti Yayinlari. Τέλος, το παιδικό βιβλίο, της Φάνη Τερζόγλου, Η ΜΠΕΤΥ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΡΥΛΟΥ θα κυκλοφορήσει και στην Τουρκία από τον εκδοτικό οίκο Pena Yayinlari.

 

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

 

SKETCHflatΟι πειρατές των Κυκλάδων, ΗΠΑ (Barkbooks)

Ο Νικόλας Θαλασσάκης, ο πιο in γλάρος του Αιγαίου, νεαρός και ατρόμητος και η Χρυσαφένια, η πιο όμορφη και δυναμική γλαρίνα, αγαπημένη του Νικόλα, μπλέκονται σε μια απίστευτη και ξεκαρδιστική περιπέτεια που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η κακιά μάγισσα Θαλασσοπνίχτρα έκλεψε τα δεκαεφτά κλειδιά που κλειδώνουν το Μαγικό Σεντούκι που κρατά φυλακισμένους τους τρομερούς πειρατές και τα έκρυψε στα νησιά των Κυκλάδων. Αν δεν βρεθούν έγκαιρα, η Ιπτάμενη Παριανή, το καταραμένο πλοίο των πειρατών, θα καταστρέψει τον κόσμο! Θα βρείτε ακόμα: τον καπετάν Γαργαρόσσα, τον πιο άθλιο και συνάμα διασκεδαστικό πειρατή. Τη Μένη, μια αξιαγάπητη άγκυρα που μιλάει. Τον Κρεμαστινίξ, αρχηγό του νυχτεριδόκοσμου της Σερίφου. Το Βασίλη, το πιο καλωσυνάτο δελφίνι του Αιγαίου. Το Μαχάτμα… Φάντη, το επαναστατικό περιστέρι της Τήνου. Τη γοργόνα Κύνα, αδελφή του Μεγαλέξαντρου και άλλα πολλά παράξενα πλάσματα, που θα σας συναρπάσουν.

 

ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ

Ο αδέσποτος Κώστας, Αλβανία (Neraida) 

tsitasΟ Φοξ, ο μπαμπάς του και η μαμά του –μια οικογένεια σκύλων– έχουν για κατοικίδιο έναν άνθρωπο, τον μικρό Κώστα. Τον αγαπούν και τον φροντίζουν σαν παιδί τους, όταν όμως έρθει η ώρα να φύγουν για τις διακοπές τους, θα τον παρατήσουν πολύ μακριά απ’ το σπίτι… Και τότε ο Κώστας θα γίνει αδέσποτος και θα περιπλανηθεί, χαμένος και φοβισμένος, στην αφιλόξενη και σκοτεινή πόλη, αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους. Πρόκειται για μια πολύ περίεργη ιστορία. Ή μήπως όχι;
Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη φιλοζωία.

 

 

ΦΑΝΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

Η Μπέτυ Ρουμπέτη και το νησί του χαμένου θρύλου, Τουρκία (Pena Yayinlari) 

biricik bitirim 1 kapakΗ Λουκία, μια πανέξυπνη γάτα, ανακαλύπτει στην ακτή του νησιού της την Μπέτυ, μια μικρή ναυαγό, και τη φέρνει στο σπίτι της αφεντικίνας της. Η Μάμι Μπλου, μια καλοσυνάτη νοσοκόμα, φροντίζει την Μπέτυ και μαζί με τον παράξενο εφευρέτη δόκτορα Πλατίνι ψάχνουν να βρουν πληροφορίες για τη μικρή.

Η αξιαγάπητη Μπέτυ κλέβει τις καρδιές όλων των κατοίκων στο Ψαρονήσι, ακόμα και των πιο στριμμένων. Μαζί με τον ζημιάρη φίλο της Ερρίκο ξεκινούν για την αναζήτηση του ναυαγίου της, αγνοώντας τους κινδύνους που παραμονεύουν. Όπως ο φοβερός πειρατής Κοκκινογένης, που κάνει την εμφάνισή του στο νησί και ξυπνά σε όλους τους εφιάλτες των παιδικών τους χρόνων… Θα μπορέσει, άραγε, η παμπόνηρη Λουκία να βοηθήσει τη φίλη της;

Μια απίστευτη και απολαυστική περιπέτεια με πολλές ανατροπές, που κρατάει μικρούς και μεγάλους σε αγωνία ως την τελευταία σελίδα!

Share Button

The Author

Η ομάδα των Εκδόσεων Ψυχογιός

Όταν κλείνει ένα βιβλίο, ανοίγει ένας κύκλος επικοινωνίας. Ζήστε την εμπειρία. Εσείς κι εμείς πάντα σ' επαφή!